DOLAR: 34.3 TL
EURO: 37.0 TL

SALEP HASADI BAŞLADI

1 yıl önce
250 kez görüntülendi

SALEP HASADI BAŞLADI
Reklam

Espiye ilçesinde genç girişimci Emrah Palancı tarafından yetiştirilen Salep bitkisinin hasadına başlandı. Espiye ilçesinde fındık tarımına ek olarak yetiştiriciliği yapılan salep hasadının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.
Espiye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğünde görev yapan Emrah Palancı Hacıköy Köyünde üç yıl önce başladığı salep yetiştiriciliğinde bu yıl ürünlerini hasat etti.
Emrah Palancı, Espiye ilçesinde Salep Yetiştiriciliği yapan 7 kişi ile birlikte Salep Yetiştiriciliği ve Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Derneği kurduklarını söyledi.
Dernek Başkanı Emrah Palancı ‘’Salep bitkisi gerek katma değeri yüksek bir ürün olması gerekse kış mevsiminde yetişen bir ürün olması nedeniyle son yıllarda ilgi gören ve yetiştiriciliği giderek yaygınlaşan bir ürün haline gelmektedir. Bölgemizde yaygın olarak yapılan fındık tarımına ek gelir olarak gördüğümüz salep bitkisi Eylül- Ekim aylarında dikilip Mayıs ayında hasat edildiği göz önünde bulundurulduğunda bölgemiz açısından fındık tarımına engel olmadığı gibi 12 ay boyunca tarımsal faaliyetin kesintisiz olarak devam etmesi,kış mevsiminde toprağımızın boş kalmaması ve katma değerli bir ürün üretilmesine olanak sağlaması açısından da önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.
Palancı, Espiye ilçesinde salep üretiminin her geçen gün arttığını, 8 kişinin salep üretimi yaptığını, salep üretmek isteyen üreticilere,gerek üretim aşamasında gerekse üretilen ürünün pazara sunulması noktasında öncülük ederek kalıcı ve sürdürülebilir bir tarımsal faaliyetin ortaya çıkmasını sağlamak adına dernek olarak her türlü desteğin verileceğini belirtti.
Espiye’de salep yetiştiriciliğine öncülük eden ve dernek kurarak kurumsal bir kimlik kazanmasını sağlayan Emrah Palancı’ya yapmış olduğu örnek çalışmalarından dolayı teşekkür eden Espiye ilçe Tarım Müdürü Metin Küp ise, Espiye ilçesinde salep üretiminin her geçen gün arttığını, 8 kişinin salep üretimi yaptığını, Giresun Tarım İl Müdürlüğünün desteği ile Espiye ilçesinde 3 kişiye 75 kg salep tohumu dağıttıklarını,salep üretmek isteyenlere her türlü desteğin verileceğini söyledi.
Palancı,Bu süreçte desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamı Taner Tengir’e, Belediye başkanı Mustafa Karadere’ye ve ilçe Tarım Müdürü Metin Küp’e teşekkür etti.(FİKRET BIYIK)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık