HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI YIL SONU SERGiSi



Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikincisi yapılan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları başladı.
Hafta kapsamında ilçemizde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kutlama etkinlikleri,yıl sonu sergi açılışları düzenlendi.
Türkiye genelinde bu yıl ikincisi düzenlenen, “Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim” sloganıyla gerçekleştirilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” ilçemizde renkli görüntülere sahne oldu.
Espiye Gençlik Merkezinde düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan el sanatları kursları yıl sonu sergisine; Espiye Kaymakamı Taner Tengir,Belediye Başkanı Mustafa Karadere,İlçe Jandarma komutanı Üsteğmen Barış Doğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk, protokol üyeleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurs eğiticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Espiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Melike Ünver açılış konuşmasında,”Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında oluşturduğumuz sergi ve tanıtım Programımızın açılış törenine hoş geldiniz.Bu yıl 2.sini kutladığımız Hayat Boyu öğrenme haftası etkinlikleri, hayatboyu öğrenmenin yaygınlaşması, tanınırlığının arttırılması ve daha büyük kitlelere ulaşabilmesi amacıyla,genel müdürlüğümüz tarafından karar altına alınmış ve Haziran ayının ilk haftası olarak kutlanmaya başlanmıştır.4 gün boyunca sürecek olan etkinliğimizde geleneksel sergimiz, çeşitli alanlarda öğrenme etkinliklerimiz, tanıtımlarımız ve atölye çalışmalarımız olacaktır. Bu etkinlik sürecinde, bize ayrıca eylül ayında hayata geçirmiş olduğumuz Espiye Kadın Girişimi ve üretim kooperatifimiz ile, tarımsal alanda açmış olduğumuz kurslarımızdan belge alarak tek çatı altında toplanan salep yetiştiriciliği yapan derneğimizde eşlik edecekler. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı boyunca yaptığımız çalışmalarla ilgili kısaca bilgi vermek istiyorum. Müdürlüğümüzce açmış olduğumuz kurslarda 76 usta öğretici, 40 kadrolu öğretmen ve kamu personeli görev almıştır. Müdürlüğümüz 2022 eylül ayından itibaren toplam 430 kurs açmış olup, bu eğitimlerimizden 4403 erkek, 4104 kadın olmak üzere 8507 kursiyerimiz eğitim hizmetlerimizden faydalanmıştır.İlçe nüfusumuza bu sayıyı oranlayacak olursak, Türkiye ortalamasının bir hayli üzerinde olmakla birlikte, İlçemiz halkının % 22,5’ u merkezimizce verilen eğitimlerden faydalanmıştır. Genel müdürlüğümüzün ülke genelinde başlattığı hedef 10 milyon kursiyer kampanyası kapsamında ilimiz ve ilçemiz nüfusa oranla ülke ortalamasının çok çok üzerine çıkmıştır. Halk Eğitimi Merkezleri sadece kurs açan kurumlar değildir. Aynı zamanda açık öğretim orta okul ve lisesi ile ilgili tüm iş ve işlemler merkezimiz tarafından yürütülmektedir. Bu eğitim ve öğretim yılında henüz üçüncü dönem sınavları bitmedi ancak liseden mezun olan öğrenci sayımız 126, ortaokuldan mezun olan öğrenci sayımız da 25 dir. Ayrıca mezun öğrencilerimize yönelik açmış olduğumuz Destekleme ve Yetiştirme kurslarımızda da aktif olarak 59 kursiyerimiz eğitim almaktadır. İnşallah geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gençlerimiz hedeflerine ulaşacaktır.
Diğer yandan sosyal ve kültürel alanda da bünyemizde kurduğumuz Halk Eğitim Spor kulübümüzde çalışmalarına devam etmektedir.
Ayrıca, ülkemizde yaşanan deprem felaketinde müdürlüğümüz depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla tek yürek olmuş ve uyku tulumu, çocuk tulumu, bere, kaşkol, iç çamaşırı eşofman üretimi yaparak deprem bölgesine göndermiştir. Kendi bünyemizde düzenlediğimiz yardım kampanyasında toplanan para ile ilçemizde misafir olan depremzede kardeşlerimizden 23 aileye Ramazan Bayramında alışveriş çekleri dağıtılmıştır.
Köy yaşam merkezlerimizde din ve aile eğitimlerimiz, ESPİYE L TİPİ KAPALI ve AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU bünyesinde hükümlülere yönelik bağımlılıkla mücadele, Aile içi Şiddet, Kadına yönelik şiddet, aile eğitimi çalışmalarımız devam etmektedir.
Bu eğitim ve öğretim yılında mini söyleşilerimiz, toplantılarımız, gezilerimiz ve Türk Sanat Müziği konserimizle çalışmalarımızı renklendirmeye çalıştık. Sergimizden sonra da gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik yaz kurslarımızı planlamaya başlayacağız.
Eğitimli, ulusal değerlerine sahip çıkan, düşünen, üreten, çalışan ve ekonomisi güçlü bir Türkiye yaratmak ve gelecek kuşaklarımıza güzel bir gelecek bırakmak için topyekün çalışmak üretmek ve eğitimli olmak zorunda olduğumuz bilinciyle biz el birliği ile çalışıyoruz.
Ülkemizin kurucusu, Büyük Atatürk’ün dediği gibi, vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.
Bizde halk eğitimi merkezi müdürlüğü olarak, Türkiye Yüzyılında, Atamızın açtığı aydınlık yolda, bu amaca hizmet etmek, ulusal tüm değerlerimizi korumak geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için buradayız.
Her yerde, her zaman herkese eğitim ilkemiz ile çalışmakta ve yol almaktayız.
Bu yolda aynı amaçla hareket eden yol arkadaşlarımdan müdür yardımcılarıma, öğretmen ve usta öğretici arkadaşlarıma, yardımcı hizmet elemanı arkadaşlarıma, desteklerini ve imkanlarını her zaman bizimle paylaşan okul ve kurum müdürlerimize, sergimiz için bize kurumunun kapılarını açan İlçe Gençlik ve spor müdürümüze, karşılıklı güven ve dayanışmayla çalışmaktan gurur duyduğum ilçe milli eğitim müdürüme ve şube müdürlerimize, hiç çekinmeden her zorda kaldığımızda kapısını çalabildiğim Belediye Başkanımıza ve belediye personellerine, her zaman yanımızda olduğunu bildiğimiz siz sayın kaymakamımıza Halk eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ve şahsım adına birkez daha teşekkür eder, saygılar sunarım”dedi.
(Haber-foto:Ahmet Turan)


Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.