DOLAR: 34.3 TL
EURO: 37.0 TL

NEŞE DOLUYOR iNSAN

2 yıl önce
329 kez görüntülendi

NEŞE DOLUYOR iNSAN
Reklam

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçemizde Coşkuyla Kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle İlçemizde çeşitli programlar düzenlendi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karakayalı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan kutlama etkinlikleri daha sonra Şehit Sezgin Burak Cantürk OrtaOkulunun Bahçesinde düzenlenen program ile devam etti.
Programa Espiye Kaymakamı Taner Tengir,Belediye Başkanı Mustafa Karadere, İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Barış Doğan,İlçe Emniyet Müdür V.Birkan Erden ve kurum il müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karakayalı; ‘’Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş milli bir bayramdır. 23 Nisan, Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra, milli hafızamızda özenle saklanan; hâkimiyetin ‘’kayıtsız şartsız’’ millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun ‘’Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’’ öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Ülkemiz ve milletimiz üzerine doğan güneşin batmaması için, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır. Her 23 Nisan’da tüm dünyaya haykırmalıyız ki; Türk milleti, mukaddesatı ve muhteşem varlığı üzerinde hesap yapan müstevlilere karşı tarihin her döneminde kenetlenmiştir, kenetlenmeye de devam edecektir.
Sevgili çocuklar, sevgili gençler;
Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan icat çıkaran, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, varoluş gayesinin bilincinde olan, milletimizin temel değerlerine ve insanlık haklarına saygılı, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım muhakkaktır.
23 Nisan 1920’de açılan Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını; Milli Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygıyla yâd ediyorum.
Başta çocuklarımız olmak üzere, sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, her geçen gün daha güçlü ve daha gelişmiş bir ülke olarak ulaşacağımız nice bayramlar temenni ediyorum’’ dedi.
Okullarımızın düzenlediği Halk Oyunları Gösterisi ile devam eden program günü anısı adına çekilen toplu fotoğraflar ile son buldu.(Haber:Ahmet TURAN)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık