DOLAR: 34.2 TL
EURO: 37.1 TL

AŞILAMA SÜRÜYOR

3 yıl önce
255 kez görüntülendi

AŞILAMA SÜRÜYOR
Reklam

Espiye ilçesinde aşılama çalışması tüm hızıyla sürüyor. İlçe Sağlık Müdürü M. TUGRUL YILDIRIM koordinesinde İlçeye bağlı en uzak köy olan Ericek köyünde aşılama çalışmaları yapıldı.
14 Ocak tarihinde başlayan Covid19 aşılama süreci tüm hızıyla devam ediyor. Espiye ‘de sağlık çalışanlarının ardından 65 yaş ve üzeri vatandaşların aşılama süreci başladı.14 Ocak tarihinde başlayan aşılama çalışmaları ilk olarak sağlık çalışanlarının aşılanması ile başladı. Ardından 85 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması ile devam eden süreç Espiye ‘de devam ediyor.
Espiye İlçe Sağlık Müdürü M. TUĞRUL YILDIRIM, Sağlık kuruluşlarına gelemeyecekler için evde sağlık hizmeti çalışanları tarafından aşılama yapılıyor. Ben herkesin çekinmeden aşı olmasını tavsiye ediyorum.Bu salgından ancak aşı olarak kurtulabiliriz. Yalnız aşı olduktan sonra da çok rahatlamamamız gerekiyor. İlk doz aşı olduktan 28 gün sonra ikinci dozu olacağız. Ondan da 14 gün sonra koruyuculuğu başlıyor.
Yani ilk aşıdan bir buçuk ay sonra koruyuculuğu başlıyor. Aşıdan sonra da maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edeceğiz.
Covid19 salgınıyla ilgili bilmediğimiz çok şey var. Aşılanmadan sonra bulaşma olabilir, hastalık geçirilebilir ama hasta olma ihtimali düşük. Hasta olduktan sonra ise hafif şekilde hastalığı geçirme ihtimali yüksek” dedi.
Ericek köyünde aşılarını olan vatandaşlar ile Ericek köyü Muhtarı Menderes Abdioğlu, köyünde aşılama çalışmalarını gerçekleştiren Espiye İlçe Sağlık Müdürü Muammer Tuğrul Yıldırım’a ve aşı ekibine teşekkür ettiler.(H.GÖKÇE)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık