İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI


Espiye’de 2020-2021 Eğitim öğretim yılı ilköğretim haftası kutlandı.Espiye’de, “İlköğretim Haftası” dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Okul Müdürleri ile toplantı yapıldı.
İlköğretim haftası nedeniyle tören düzenlendi.Espiye Şehit Hüseyin Tahmaz İlkokulu koordinesinde gerçekleşen çelenk törenine Belediye Başkan Vekili Selahattin Hürüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karakayalı, Şube Müdürü Adnan Yazıcı ve Okul Müdürleri katıldı.
Okul Müdür Yardımcısı Pınar Kömürcü Bahadır’ın sunumuyla gerçekleşen çelenk töreninde Hükümet konağı önünde Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karakayalı tarafından çelenk konuldu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.
“Okul Müdürleri ile toplantı yapıldı”
Espiye ilçe Müftülüğü konferans salonunda Okul Müdürleri ile toplantı yapıldı.
Toplantıya, ilçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, İlçe MEM Ömer Karakayalı ile okul müdürleri katıldı.
Toplantıda, Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve İlçe MEM Ömer Karakayalı birer konuşma yaparak,2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dilediler.
İlçe MEM Ömer Karakayalı, Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda uzaktan eğitim faaliyetleri yürütüldüğünü anımsatarak, bir taraftan da okulların 21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitime hazır hale getirilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini aktardı.
Selde köylerdeki okullarda büyük hasar oluştuğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Karadere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve okul müdürlerimizin okullarda özverili idareci ve öğretmenlerin gayreti çalışmaları sonucunda, el birliyle sorunu çözmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.
İlçe Kaymakamı Taner Tengir, 2020-2021 eğitim öğretim yılında okul bahçelerinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ile olmayı dilerdim. Ancak covid 19 sebebiyle bu mümkün olmadı ne yazık ki,Belediye Başkanımız, ilçe Milli eğitim müdürü ile beraber okul müdürlerimiz ile bir araya geldik. Hem sel felaketinden etkilenen okullarımız, hem de covid ile mücadele de okullarımızın aldığı tedbirleri görüştük. Özellikle 8. ve 12.sınıf öğrencilerimize yönelik kursların aktif olarak devam etmesi, köylerimizde internet ve teknik alt yapının iyileştirilmesi, ihtiyaçların belirlenmesi konusunda bir araya geldiklerini söyledi.(FİKRET BIYIK)

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.