DOLAR: 34.3 TL
EURO: 37.1 TL

‘GAZİLER GÜNÜ’ KUTLANDI

2 yıl önce
260 kez görüntülendi

‘GAZİLER GÜNÜ’ KUTLANDI
Reklam

Espiye ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Atatürk Anıtı’na kaymakamlık ve belediye başkanlığı çeleği sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.Jandarma Astsubay Müyese Yıldırım ile Kıbrıs Gazisi Gazi Halil İbrahim Keskin günün önemi ile ilgili konuşma yaptı.
Keskin yaptığı konuşmada, gaziliğin milletin gönlünde büyük bir yere sahip olduğunu belirtti.Keskin,”Gazilik milletin gönlünde bütün unvanların önüne geçer. Gazilik makamların en yücesine, bu milletin gönlüne yer etmiştir. Yaşayan gazilerimize Allah’tan sağlık, sıhhat diliyorum. Şehitlerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum”. dedi. Öğrenciler çeşitli şiirler okudular.
Törene, Kaymakam Taner Tengir , Belediye Başkanı Mustafa Karadere , İlçe Emniyet Müdürü Özer Barış , siyasi partilerin ilçe başkanları, daire amirleri, gaziler ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
“Gazi ailelerine sabah kahvaltısı verildi”
Espiye kaymakamlığı tarafından gazi ve ailelerine yemek ikram edildi.Yemekte Din Görevlisi Hüseyin Köürcü Kuranı kerim okudu,İlçe Müftüsü Osman Gülbe ise dua yaptı.Kaymakmalık ve belediye tarafından Gazi ve ailelerin çeşitli hediyeler verildi.
Kaymakam Tengir, burada yaptığı konuşmada, gazilere minnet, saygı ve şükran arz ederek, “Gazilerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Onlar bizim bugünleri görmemize vesile oldular. Gazilerimize Allah’tan sağlık, sıhhat diliyorum. Şehitlerimize ise Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. (AHMET TURAN)

Reklam
Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık