BAYRAM DEDE’NiN GAZETE OKUMA AŞKI


Gazete okuyabilmek için yaklaşık 24 kilometre yol katediyor.
Espiye’nin Soğukpınar Beldesinde yaşayan 3 çocuk, 6 torun sahibi 85 yaşındaki Bayram Karaman, ilerlemiş yaşına rağmen her hafta gazete okumak için evine yaklaşık 24 kilometre uzaklıktaki ilçe merkezine gelerek gazete alıyor.
Soğukpınar Beldesinde yaşayan 85 yaşındaki Bayram Karaman, gazete okuyabilmek için her gün yaklaşık 24 kilometrelik yolu katediyor. Okumayı çok seven 3 çocuk ve 6 torun sahibi Karaman’ın, Soğukpınar Beldesinde ki evi ile ilçe merkezindeki gazete bayi arasında yaklaşık 24 kilometre mesafe bulunuyor. Her hafta sabah saatlerinde evinden çıkan Bayram Karaman, yolu 1 saatte araçla ilçe merkezine ulaşıyor. Bayideki gazeteleri inceleyen Karaman, akşamüstü evine dönüyor. Bayram Karaman, Yöremiz Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğu ve gençliğinde Türkiye ile dünyadaki gelişmeleri gazetelerden takip ettiğini söyledi.
“Yolu büyük bir aşkla katediyorum”
Önce radyo, ardından televizyonun çıktığını ancak gazetelerden hiç vazgeçmediğini dile getiren Karaman, “Okumayı çok seviyorum ve bu nedenle gazete okuma alışkanlığımdan teknolojik gelişmelere rağmen vazgeçmedim. Yurt içi ve dışındaki gelişmeleri her gün yazılı basından takip ediyorum.” dedi. Bayram Karaman Espiye’de gazete bayiine ulaşmak için 24 kilometre olan zorlu yolu katettiğini belirterek, “Düzenli olarak kent merkezine gazete okumak için gidiyorum. Dik, yokuş, engebeli ve zorlu coğrafyadaki yolu büyük bir aşkla katediyorum” diye konuştu.
Bayram Karaman, hiç yorgunluk hissetmediğini, gazetelere ulaşma heyecanının kendisini ayakta tuttuğunu kaydetti.(Ahmet TURAN)

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.